dilluns, 19 de novembre del 2018

Dia internacional de la no violència contra la dona


El proper 23 de novembre l'IES Madina Mayurqa s'afegirà a una proposta feta des de la xarxa de centres que fan feina per la coeducació, que consistirà a llegir un manifest unitari a l'entrada del centre dia 23, compartir activitats que realitzem aquest dia amb els hashtags #EscolesContraElMasclisme, #25N, #SocCentreAdherit, #FeminismeALEscola i vestir de negre amb un llaç lila.

Ja són més de 30 els centres que hi participen!

El 25 de novembre va ser declarat Dia Internacional contra la violència de gènere. Es va escollir aquest dia per commemorar el violent assassinat de les germanes Mirabal (Patria, Minerva i Maria Teresa), tres activistes polítiques assassinades el 25 de novembre de 1960, mentre anaven a visitar els seus marits empresonats.
Els seus cadàvers destrossats van aparèixer al fons d'un barranc. Per al moviment popular i feminista de la República Dominicana, històricament, aquestes dones han simbolitzat la lluita i la resistència. El 1999, l'ONU va donar caràcter oficial a aquesta data.


Es tracta d'un problema social present tant en l'àmbit domèstic com en el públic, en diferents vessants: físicament, sexualment, psicològicament, econòmicament, culturalment, entre d'altres, i afecta les dones des del naixement fins a les dones d'edat avançada. No està confinada a una cultura, regió o país específic, ni tampoc a grups específics de dones a la societat.
La forma més comuna de violència experimentada per dones a nivell mundial és la violència física infringida per una parella íntima, el que inclou dones colpejades, obligades a tenir relacions sexuals o víctimes d'alguna altra forma d'abús.
Uns dels exemples de violència contra les dones pot ser el cas de Marta Del Castillo  que va ser assassinada pel seu al.lot.

Entre tots, i ja des del mateix institut dia a dia, hem de lluitar contra aquesta vergonya de la societat masclista.




Marta Núñez Fernández
3r C
Missatges dels alumnes en defensa de la dona maltractada

Lectura del manifest per part d'unes alumnes



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada