dijous, 15 de novembre del 2018

Buidem les aules i omplim els carrers!

El proper dimecres 14 de novembre el sindicat d’estudiants ha organitzat una vaga estudiantil amb l’objectiu d’eliminar el masclisme a l’àmbit escolar. La manifestació serà a les 12 hores a la Plaça del Tub. La vaga està destinada als alumnes de 3r ESO fins a 2n de batxillerat; els alumnes de 1r i 2n d’ESO no tenen dret a anar-hi i han de venir a l’institut.

Aquesta vaga estudiantil es duu a terme a Catalunya, la Comunitat Valenciana i a les Illes Balears. Enguany ja hi ha hagut dues manifestacions: el 8 de març (dia de la dona) i el 10 de maig (protesta contra la sentència de la Manada), que han marcat un abans i un després en la reivindicació dels drets de la dona.
Amb aquesta vaga es vol aconseguir que el govern posi immediatament una assignatura d’Educació Sexual inclusiva, avaluable i obligatòria a tots els centres, tant públics com privats.
També, es vol implantar una assignatura per a l’Educació Primària i Secundària, Batxillerat i Formació Professional per educar en llibertat contra el sexisme, masclisme, homofòbia i qualsevol actitud relacionada. Finalment, es demana als centres que eliminin qualsevol referència sexista o repressiva en la forma de vestir, respectant la llibertat sexual de les persones i els drets dels col·lectius LGTB, i que s’adoptin mesures contra aquells professors que mantenen actituds masclistes i sexistes.


Irene Vázquez, 3rA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada