dissabte, 6 d’abril del 2019

Anam a cuinar a l'institut Guillem Colom de Sóller

El passat divendres 29 de març, vàrem anar a l'institut de Sóller Guillem Colom amb l’optativa de Francès, acompanyats per les professores Magdalena i Antònia Maria, on ens varen fer una demostració de cuina.
Per arribar al poble vàrem anar del Madina caminant a la Plaça Espanya, i agafàrem el TIB de Sóller.
Quan fórem a l’institut, un lloc envoltat de muntanyes preciós, on s'estudia també el mòdul de Formació Professional de Restauració i Cuina, ens esperaven el professor de cuina, Juanan, i els seus alumnes, que eren devers 20. En entrar ens vàrem posar al voltant dels fogons per veure com els cuiners realitzaven les receptes de sopa mallorquina i frit mallorquí. Alguna alumna també es va animar a col·laborar. Ens explicaven passa a passa com fer-ho i alguns trucs perquè ens surtin bé les receptes si les volem fer a casa. Quan acabaren de cuinar, ens convidaren a tastar el que havien cuinat que, per cert, eren boníssim! També ens varen donar un full amb les instruccions de com fer les receptes a ca nostra. Després, vam fer una passejada per aquest poble de la costa nord-est de Mallorca i la professora ens explicà curiositats, com l'origen del nom d'un dels principals carrers de Sóller, que es diu La Lluna, i el motiu és perquè en una casa molt antiga hi ha un relleu amb forma de lluna.

Bernadet, Aida i Marta, 3rA

A la cuina escoltant atentament

Hora de berenar en un espai privilegiat

Ens vam animar a fregir les patates!

Boníssim!

Aquí teniu la recepta de Sopa Mallorquina, escrita en francès:

Ingrédients:
• du chou
• des épinards ou des blettes
• de l’oignon
• du poivron vert et rouge
• des haricots verts, des fèves et des petits pois
• du persil
• de l’huile d’olive
• du sel
• de la tomate
• du pain ( pa de sopes)
• du chou-fleur
Préparation :
lavez et coupez toutes les légumes en julienne ou brunoise.
On commence pour faire frire les légumes d’après l’ordre suivant : poivrons,oignon,
poireau,échalote,poivre,tomate,légumes secs,légumes (on commence pour les plus dures,par exemple,le
chou- fleur).
On verse de l’eau juste pour couvrir et on laisse cuire en ajoutant du sel et du piment un peu plus tard.
Quand la cuisson a fini, on prépare une casserole en terre cuite avec une couche de pain saupoudrée
avec de l’ail et du persil hachés et arrosée avec de l’huile d’olive. Blanchissez -le et laissez cuire
quelques minutes et ALORS, VOUS POURREZ MANGER VOTRE
« SOPA MALLORQUINA »


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada