diumenge, 24 de març del 2019

Visitam Grècia amb l'Erasmus!


 El dia 10 de març vuit alumnes de 3r d'ESO, la directora, el cap d'estudis i el nostre tutor, vàrem ser escollits per anar d'Erasmus a Grècia per practicar anglès, ampliar els nostres coneixements i tenir una bona experiència.

A les 7:30 va sortir el vol i vàrem haver de fer escala a Barcelona. El trajecte va durar tres hores i mitja. No podíem arribar més cansats! Ens mostraren l'hotel, deixàrem les nostres coses i vàrem sortir a fer una volta pel port. Vàrem visitar el col·legi dues vegades. No ens podien rebre d'una millor manera! Férem moltes activitats: un taller d'informàtica, una obra teatral i fins i tot vàrem aprendre el ball tradicional grec.Visitàrem dos museus on hi havia una guia que ens explicà tota la història dels monuments i de les persones més importants d'aquell país al llarg de la història. També ens varen acompanyar alumnes de Romania i Lituània. Però fins el darrer dia no ens férem gaire amb ells perquè nosaltres pensàvem que els fèiem por, ja que érem els que més cridaven, els que més reien, els que més xerraven i els que feien més beneitures. 

En resum, vam tenir una de les millors experiències de les nostres vides, no ens ho podíem passar millor, ja que rèiem contínuament. Mai havíem parlat tant en anglès a les nostres vides. Vàrem aplicar els nostres coneixements sobre l'art grec i la seva història i no només això, sinó que també vàrem tenir l'oportunitat de conèixer-mos més els uns amb els altres.

Va ser una de les millors experiències de les nostres vides i ho agraïm moltíssim!

Yasmin i Sònia 3r d'ESO D



En Miquel Díez ens en conta algunes anècdotes...

La setmana del 9 al 14 de març 8 alumnes de 3r d’ESO vam anar a Piraeus, Grècia, per participar a un projecte europeu anomenat Stop ESL. Aquest consistia en conviure durant una setmana, amb romanesos i lituans, en un hotel situat a prop del port d' Atenes.
Durant aquestes convivències, vàrem visitar molts de llocs rurals, però el que més em va agradar va ser un poble situat entre l'Acròpolis i l’hotel en el qual ens allotjàvem, on hi havia un mercat amb els aromes i els productes típics de Grècia; a més, una de les coses més estranyes i a la vegada gracioses, era que tots els venedors en lloc d'intentar regatejar amb tu, te deien “For you is free, for you is free” i encara que sabíem que no era veritat, hi havia molta gent que s’ho creia i quan estaven a punt d'anar-se’n, els venedors els deien que costava 5 euros i com que ja tenien el producte a les mans no els quedava més remei que pagar.

Una altra anècdota interessant i sobretot perillosa, és que a Grècia, el concepte de pas de vianants no és el mateix, ja que allà els cotxes no s’aturaven mai, ni tan sols quan el semàfor estava en vermell; i quan qualcú s’aturava per deixar-nos passar, pareixa que ens perdonava la vida... Cada poble té els seus costums i maneres d'entendre la vida!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada