divendres, 15 de març del 2019

Al Madina som moltes dones!



L’origen del Dia de la Dona Treballadora va ser perquè el 8 de març de 1875 centenars de dones que treballaven a una empresa de tèxtils de Nova York es manifestaren per queixar-se dels baixos sous que cobraven i la diferència d'aquests amb el dels homes, ja que cobraven menys de la meitat que ells. Aquesta manifestació va acabar amb la vida de 120 dones per l’agressivitat dels policies.
No va ser fins a l’any 1910 quan a Copenhague es va designar el 8 de març com el Dia Internacional de la Dona Treballadora, que tenia d’objectiu igualitar els drets. Aquesta data cada vegada fou més famosa i la gent va començar a pensar en aquesta injustícia.
Des de fa més de 100 anys en aquest dia s’organitzen manifestacions a tot el món per denunciar que encara queda molt camí per aconseguir arribar a una igualtat entre homes i dones.
A Espanya, com cada any, les manifestacions estan organitzades per la “Federació Estatal d’Organitzacions Feministes” i es duen a terme a més de 120 ciutats. Cada any som més i tots nosaltres podem aconseguir una igualtat. A Mallorca, enguany, moltíssimes persones s’han sumat en aquesta lluita.
Al Madina Mayurqa  vam fer un homenatge a totes les dones lluitadores i a les que han sofert abusos de qualsevol tipus, com la violència de gènere, llegint un manifest que també es llegia a molts altres centres i portant tots un llacet lila, símbol d'aquesta lluita. Na Fina, de 1r de batxillerat,  va llegir molt emotivament el manifest i n'Elsa, de 4t,  el va acompanyar de música al piano.
Bernadet ì Aida, 3rA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada