dijous, 7 de març del 2019

Visitam el Parlament!

Dia 25 de febrer els alumnes de 3r ESO A i D vam anar al Parlament de les Illes Balears, a l'Ajuntament de Palma i a fer una passejada per la ciutat per conèixer llegendes i altres anècdotes. Ens van acompanyar els professors Ferran, Mateu i Antònia M. 
Jo parlaré de la visita al Parlament. Un guia ens va explicar com funcionava aquesta institució. Em va impressionar l’espai tan gran i la seva arquitectura. Al principi ens van fer una introducció, al vestíbul, sobre qui és el president del Parlament, els diputats, etc. I ens varen explicar un poc la història de l’edifici, que en un principi era el Círculo Mallorquín, lloc emblemàtic on s’hi reunien els nobles i burgesos de la ciutat per parlar, llegir, ballar,etc. I després vam visitar sales i ens n’ explicaven curiositats i històries relacionades amb personatges del segle passat i actual. També ens comentaren les pintures i allò que representaven, com l’arribada del rei Carles I a Mallorca.
Després visitàrem la biblioteca i ens varen dir que les persones que estudiaven Dret o Història es passaven molt de temps allà i també ens van dir que era una biblioteca oberta al públic i que tothom hi pot anar a llegir, estudiar, etc. Després vam anar a la Sala de Plens, lloc molt important que afecta tots els ciutadans perquè s’hi aproven les lleis. Encara conserva un gran llum al sostre, que va ser el primer a Mallorca que va començar a funcionar amb gas.
Finalment ens feren una foto i en acabar la visita ens varen regalar uns bolígrafs i uns futlletons explicatius.  

Bernadet Cuentas, 3rA

Escoltant atentament...

Primer llum de gas a Mallorca

Una de les cariàtides de la Sala de plens

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada