dijous, 7 de març del 2019

Ara toca l'Ajuntament!


El passat 25 de febrer vam visitar l’Ajuntament, situat a La Plaça de Cort. A la façana de l’Ajuntament hi ha un banc anomenat Sinofós” perquè la gent que s’asseia allà i no treballava sempre deia que “ho faria si no fos pel mal d’esquena, de ronyons…” El guia, en Joan, ens va explicar que l'olivera que hi ha a la plaça és molt antiga i que l'edifici és una construcció molt simètrica, d'estil barroc. Al portal hi ha dues petites escultures, una d’un caragol i una altra d’un dragó, que és la signatura que varen deixar els picapedrers que la construiren, en Jaume Caragol i en Francesc Dragó i que com que eren analfabets van haver de fer-ho així. 
També podem trobar un rellotge anomenat En Figuera perquè fa el nom d'en Pere Joan Figuera, qui va fer la primera campana en el segle XIV. Aquesta campana no només servia per sebre l'hora, sinó que també anunciava les hores de reg, on es produïa un incendi, atacs d'enemics, celebracions, el toc de queda, etc.
Dedins de l’Ajuntament podem trobar dos gegants de l’any 1961, que s’anomenen Tòfol i Francinaina, tenen una alçada de 4,20 metres i estan fets de fusta i cartró.

Vam pujar a la primera planta fins arribar a la Sala de Plens. De camí ens va mostrar una còpia del casc que duia el rei Jaume I. Hi havia molts quadres que representaven els fills il·lustres de la ciutat, però només hi havia una dona, la poetessa M.A. Salvà. També ens digué quina és la funció dels regidors, cada quan es reuneixen, com ho hem de fer els ciutadans per participar-hi, etc.
Finalment, la delegada de classe, na Rokaya, entregà a la secretària del batlle algunes propostes que prèviament havíem elaborat amb el professor sobre com pensam que podríem millorar la nostra ciutat.

Marta, Aida (3rA) i Laura (3rD)

En Tòfol i na Francinaina

Escoltant les explicacions del guia, en Joan

Asseguts com si estiguéssim escoltant els regidors...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada