dijous, 2 de maig del 2019

2 de maig, Dia Internacional en contra de l'assetjament escolar

Avui, dia 2 de maig, és el Dia Internacional contra de l’assetjament escolar.
L’assetjament es produeix quan un infant o jove és agredit psicològicament, físicament o moralment de manera contínua en el temps per un company o més.

En el nostre centre comptam amb un Pla de Convivència, que ens ajuda a detectar i solucionar problemes d’aquest tipus. També comptam amb les tutories personalitzades, amb activitats per cohesionar el grup, amb sortides extraescolars de convivència, amb els mediadors del centre, etc. Però així i tot, a vegades és mal de detectar aquest problema escolar.

Jo he parlat amb una alumna de 3r d’ESO que fa dos anys va patir aquest problema. Hi havia unes nines del centre que cada vegada que la veien la insultaven. Ella ho va dir al tutor i a partir d’aquí es va encetar el protocol oficial del centre. Afortunadament, el problema no va arribar a més i, tot i que encara va durar un temps l’assetjament, finalment es va solucionar.

Però el que és molt important és que si veim que a un nin o nina l’insulten, el maltracten o el molesten, ho hem de dir de seguida a algun adult del centre, ja sigui el tutor/a, el cap d’estudis o la directora. No hem de consentir participar (encara que sigui inconscientment) en l’assetjament. I si som nosaltres que el patim, no hem de tenir por de dir-ho perquè és l’única via possible per a resoldre el conflicte.

Gema i Sabina, 3rESOA 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada