dilluns, 28 de gener del 2019

Anam a reforestar el bosc!

El dia 25 de gener vam anar al Castell de Bellver. Hi vàrem anar els grups de 1r d’ESO C i 1r d’ESO D. Ens varen acompanyar na Maite, de Biologia, na Llucia de suport, en Carles de Música, en Miquel d'Informàtica i na Rut, la nostra tutora. En arribar anàrem caminant fins a un lloc on hi havia moltes varietats d’arbres. Na Maite ens va donar una clau bitocòmica que serveix per saber identificar un arbre, sense saber quin arbre o planta és, amb unes preguntes sobre l’arbre o la planta.


Ens vam separar en grups de 3, 4 o 5 alumnes de la mateixa classe. El meu grup era: na Lidia Fresneda, n’Ana, na Martina, na Victòria i jo. Per cada grup havíem d'identificar tres arbres o plantes. Nosaltres vàrem identificar tres plantes.


Després anàrem a un altre lloc del bosc on ens varen explicar per què havíem de reforestar: una espècie d’insecte es va menjar quasi deu mil arbres que hi havia, deixant veure unes grans clarianes i grans camins al bosc de Bellver. Seguidament vam anar a berenar.


Després d’haver berenat ens varen explicar com sembrar un arbre, com per exemple un pi. Primer s’havia de cavar amb un pic un forat del doble d’envergadura de l’arbre, però l’arbre era petit, només tenia dos anys. Després s’havia de posar la planta en el fons del forat. Seguidament es posava tota la terra damunt el pi. Després es posava un protector al voltant del pi i es clavava una estaca amb ajuda d’un martell, per aguantar el pi i per protegir-lo del vent i dels animals. Finalment, es posaven pedres al voltant del pi perquè el pi tingués humitat.


Jo vaig plantar el pi amb ajuda de na Lidia, perquè era una activitat  en parelles o grups de tres i vàrem haver de separar-nos perquè érem cinc. Vàrem sembrar un pi preciós. Després vam fer un vídeo on ens demanaven preguntes com: “per què creus que és important la reforestació?” 
Aina Fontirroig, 1r ESO C

N'Héctor Gámez, sobre aquesta sortida ens conta el següent:
"Ens vam posar molt contents perquè ens van dir que podíem enregistrar com plantàvem i ens va agradar la idea, ja que el premi era un viatge a Roma! I hi vam posar molta de cura i ganes perquè
volíem el viatge, així que vam preparar un muntatge per un vídeo i unes preguntes sobre el bosc i la tasca que estàvem fent. El muntatge consistia en què hi havia una fila de parelles plantant arbres i
cada parella feia una passa diferent: el primer sortia fent el forat, el segon plantant la planta, el tercer...etc. Al final del vídeo la càmera surt enfocant el bosc i el càmera crida «¡VIVA EL BOSQUE!» i tots els participants anàvem a abraçar un dels arbres.

Ens ho vam passar molt bé i vam aprendre moltes coses sobre la natura i el bosc".



Images de n'Aina Fontirroig
Arbre que va sembrar n'Alba Apesteguia

                                                                                                Imatges de n'Emma Llabrés



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada