dissabte, 2 de juny del 2018

Visita a La Seu i a L'Almudaina


 

El passat 17 de maig el grup de segon d'ESO B van fer una sortida organitzada pel Departament de Ciències Socials per tal de conèixer el patrimoni de Mallorca amb la visita a La Seu i l'Almudaina. Hi van anar acompanyats per les professores Lorena Flores i Marina Gómez. He fet una breu entrevista a dos alumnes d'aquest grup, en Bernat i en Martí, que m'han explicat com va anar la visita.

Sobre el Palau Reial em van parlar sobretot d'arquitectura. L'Almudaina va ser la residència històrica dels reis de Mallorca. L'edifici és una modificació de l'alcàsser musulmà iniciat el 1281 i que es va anar construint durant els regnats de Jaume II, Sanç I i Jaume III. Els va cridar l'atenció que la guia els digué que el sostre havia caigut.

Pel que fa a la Seu, és un edifici d'estil gòtic, construït entre el segles XIII i XVI. Té un gran espai interior que els va agradar molt i una rosassa impressionant, amb vitralls de molts colors i és la més grossa d'estil gòtic del món, juntament amb la de la Catedral d'Estrasburg. S'hi dibuixa l'estrella de David.

També van tenir temps de passejar pel Parc de la Mar i berenar. Va ser un matí en què van aprendre moltes coses.

Carme Farrés, 3rC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada