diumenge, 17 de juny del 2018

Com sobreviure al final de curs?

Ja ens trobam a final de curs, la qual cosa implica un gran nombre d'exàmens a la vista. Alguns ja els hem fet, però de segur que hi ha encara alumnes que lluiten per aconseguir un aprovat final o millorar les qualificacions obtengudes fins ara.

Després d'haver llegit i sentit algunes coses per afrontar aquesta darrera etapa i sortir-ne vencedor, vos aconsell una sèrie de recomanacions :

El primer que hem de fer és practicar exercici físic, per tal de descarregar tot l'estrés que hem acumulat durant el dia, ja sigui perquè hem estat concentrats en l'examen o per l'intens estudi previ.
És evident que l'exercici ha d'anar acompanyat d'una bona alimentació. Vos aconsell ous, llet, nous i ametlles, pastanaga, plàtan, cereals, etc. 

Ens pot parèixer una bona idea estudiar fins al darrer moment i moltes hores seguides, però és molt important dormir descansats, perquè així el cervell pot fixar els records, allò que hem estudiat. Amb el descans evitam la saturació del cap.

Per poder estudiar i rendir eficaçment jo aconsell usar aquelles eines que millor funcionin; per exemple a mi em va bé tenir un ambient que faci bona olor o música relaxant.

Una altra cosa bàsica és mantenir l'ordre i l'organització, tant en els apunts com a l'habitació on estudiïs; a mi em produeix calma i constància.

Animau-vos, tendreu la millor recompensa: un estiu lliure d'estudi i preocupacions!

Jaume Salamanca, 3rC

I ara, per acabar, vos adjunt una glosa que la meva companya Josefina Recio va escriure sobre aquest tema:

Avui onze de maig
pels exàmens assaig
i un sospir faig.
S’apropa l’estiu
com sempre delictiu,
que ens fa oblidar
el que ens van ensenyar.
Pero no patiu
un poc heu d’aguantar
per les vacances

poder guanyar.


Companya preparant darreres feines...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada