dimecres, 21 de març del 2018

Ballant amb Newton


La professora de Física, na Merche Melsion, ens ha fet un resum de l'activitat-taller que s'ha dut a terme a l'institut i que du per títol "Ballant amb Newton":

Es tracta d’un espectacle de dansa-teatre en el qual dos ballarins amb una escenografia senzilla aconsegueixen que els alumnes comprenguin de manera intuïtiva, divertida i entretinguda, la relació entre força i moviment i la gravetat; és a dir, que entenguin les lleis de Newton.
La dansa, de manera elemental, no és més que cossos en moviment, el comportament dels quals es regeix inevitablement per les mateixes lleis que regeixen la resta dels cossos de l’univers.
Amb la dansa, recursos teatrals i metàfores, els ballarins transformen la peresa i l'obstinació en inèrcia, les caigudes en un efecte de la gravetat, i moltes altres coses. Al final els alumnes han participat en les escenes i, així, han experimentat conscientment què són les lleis de Newton.

I, a continuació, dos alumnes de segon d'ESO que van participar en aquest taller, na Sabina Oliver i n'Alexandre González, ens van contar la seva experiència. Ens digueren que, primer, varen explicar la llei de la inèrcia, varen començar estirats a terra i després l'home que ho representava es va aixecar i, com que si a un cos no li posen força no es mou, quan l'home va intentar aixecar la dona (l'altra ballarina-actriu), aquesta ja s'havia aixecat i l'home va haver de seguir-la.
En segon lloc, els varen explicar també amb exemples pràctics que la força és igual a la massa per l'acceleració.
I, finalment, la dona era la massa i duia una “M” molt grossa a la dessuadora, i l'home era la força i duia la lletra “F” petita. Quan començaren a ballar l'home, com que la força era més petita, ballava més lent i la dona més ràpid.

Els va agradar molt i també varen riure.

Lucia Tugores
Cris Mota
3rB







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada