divendres, 16 de març del 2018

Anam a les proves Cangur!

El passat 15 de març es van realitzar les proves Cangur a les instal·lacions del Palma Arena , des les 8:00h a les 13:00h. Són unes proves que es convoquen simultàniament en cinquanta països del món el mateix dia i, a les Balears, hi han participat uns tretze mil estudiants.

L'apertura de la jornada la van fer Daniel Ruiz, coordinador de les proves, el rector Llorenç Huguet i el conseller d'Educació Martí March.

Cada curs o cursos anaven acompanyats per un professor responsable, en el nostre cas per un professor de matemàtiques de l’institut. Hi havia alumnes que cursen des de 3r d’ESO fins a 2n de batxillerat, de més de 13 instituts i escoles diferents.
Els exercicis que vam haver de realitzar consistien en unes proves de matemàtiques, i no es podien utilitzar calculadores; la prova s'havia de fer en una hora i un quart. Cada curs tenia 30 preguntes diferents; unes de 3 punts, altres de 4 punts i altres de 5 punts i es tractava de triar una de les 5 respostes que hi havia a cada pregunta, tenint en compte les maemàtiques i en alguns casos la lògica. 

En acabar aquestes proves es va fer un petit descans per a berenar i després es va realitzar una gimcana, que van preparar alumnes de la UIB de Matemàtiques i d'Informàtica. Aquesta gimcana consistia en competir contra els altres cursos del teu institut; hi havia 10 problemes diferents, cada vegada que n'acabaves un, te’n donaven un altre i així fins al número 9, però n’hi havia un que durava tota la gimcana. Aquest problema te’l donaven al principi i havies intentar resoldre’l amb el tu equip durant tota l’hora.

En acabar vam tornar a l’institut. Va ser una bona experiència matemàtica, diferent de la rutina diària a les classes.
Text: Irene Ferrer, 3r C
Imatge: J.Canyelles

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada