dijous, 22 de març del 2018

Anam al Banc d'Espanya




Els alumnes de 1r de batxillerat van visitar amb na Miquela, professora d'Economia, el Banc d'Espanya. Hem parlat amb en Mateu i en David perquè ens explicassin aquesta sortida.

El Director del Banc d'Espanya, Pedro de las Heras, els va rebre i els va fer una xerrada sobre diferents temes relacionats amb l'economia. Els va dir que el Banc d'Espanya era independent dels altres bancs i del govern, que és qui reparteix els doblers als altres bancs, que els particulars no hi poden tenir comptes, que controla els tipus d'interès, de la inflació, etc.

També els van mostrar bitllets falsos i els van ensenyar com diferenciar-los dels vertaders i els va explicar que quan arriben els diners al banc, primer separen els vertaders dels falsos. Els falsos són enviats a la policia i, pel que fa als autènctics, normalment de cada 10 bitllets de 5 euros, 6 són esqueixats per una màquina perquè no estan en bones condicions. Els alumnes com a record se'n dugueren bitllets inservibles (un total de 20.000 euros).

Després van fer un kahoot, que és com una competició i els guanyadors se'n van endur una bossa amb un quadern, un bolígraf i un catàleg del banc.

A continuació van anar al Mercat de l'Olivar on comprovaren els preus dels aliments i calcularen què costaria alimentar-se durant un mes.
Tomeu i Pau, 3rB   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada