dissabte, 28 d’octubre del 2017

Sabeu per què a Mallorca celebram el Dia de les Verges?

La llegenda explica que el bàrbar Àtila s'enamorà de la princesa britànica cristiana Úrsula, però aquesta no el va voler correspondre. Àtila s'ho agafà malament i la va fer matar, juntament amb altres onze mil verges que l'acompanyaven camí de peregrinatge cap a Roma. Des d’aquell moment va esdevenir la patrona de la virginitat i la puresa, tot i que segurament l’elevada xifra de verges es deu a un error de traducció.

Actualment, a Mallorca, la Revetla de les verges és una de les festes més antigues de l’illa. Se celebra la nit del 20 d’octubre, vigília de Santa Úrsula. Els fadrins solen anar a cantar, en grup, serenates a la porta de les seves enamorades. A més de cantar cançons populars (com el famós “Clavelitos”), també entonen, amb un clavell a la mà, temes d’un cert component eròtic i picaresc. A continuació, les al·lotes, afalagades, com a mostra d’agraïment, conviden els seus pretendents a entrar dins ca seva per menjar bunyols i beure moscatell.

Al Madina vam celebrar aquesta festa tan tradicional el passat dia 26 d'octubre. Vam poder assaborir els bunyols boníssims fets per en Pedro Llabrés i en Sebastià de Sencelles.Per un euro vam menjar bunyols i per cinquanta cèntims vam poder comprar un clavell. 

Denisse Prada 3rC





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada