dilluns, 10 d’octubre del 2016

Utilitzam molt el mòbil?

Què pensam els joves de l'ús del mòbil?


Trobam que l'ús del mòbil avui en dia és excessiu. Actualment, la majoria de les persones hi dediquen moltes hores diàries. Aquest fet el protagonitzen sobretot els adolescents, encara que els adults també l'usen molt.
El mòbil és una màquina que ens pot ajudar i ens pot facilitar moltes tasques, però també ens perjudica en altres coses: ens pot perjudicar la vista i ens fa oblidar el que ens envolta, de manera que podríem tenir algun accident o succés no desitjat. També hem d'anar amb compte amb el que pujam a les xarxes socials.
El mòbil serveix per comunicar-mos amb els pares, per informar-los d’on som, de quan arribarem, etc. És molt útil per cercar informació, horaris de la EMT, per baixar música, fer documents per a l’institut, etc. També utilitzam les xarxes socials com Twitter, Instagram, Snapchat o Música.l Normalment els joves l’utilitzen com a despertador i la majoria per a jocs. És evident que es pot viure sense mòbil, però els de la nostra generació ens costaria molt no tenir-ne.
Tot i així, hem d’anar alerta perquè ens podem enganxar i per això hi ha pares que limiten el seu ús. Tampoc hauríem de gastar molt en aquests aparells, ja que hi ha nins molt petits que tenen mòbils molt cars.
Per tant, és evident que no es pot negar l’ús d’aquest aparell ja que el món de cada vegada és més tecnològic però, sobretot als més joves, se'ls ha de controlar el seu ús perquè podria ser molt perjudicial per al seu desenvolupament maduratiu.

Hem entrevistat dues alumnes de 3r d'ESO A, na Maria Máñez i na Sara López, per comprovar l'ús que se'n fa d'aquest aparell per part dels adolescents. Aquestes han estat les seves respostes:

  • Quantes hores utilitzes el mòbil?
M: 4 hores aproximadament.
S: 3 hores.
  • Quantes aplicacions tens?
M: 7
S: 7
  • Tens alguna xarxa social? Quines? Quantes hores les fas servir al dia?
M: Sí. Ask, Instagram, Snapchat, WhatsApp i Musical.ly. Hi estic unes 3 hores diàries.
S: Sí. Skype, Instagram, Snapchat, WhatsApp i Musical.ly. 2 hores al dia.
  • Quan ets a la taula per dinar/sopar, tens el mòbil amb tu?
M: No.
S: No.
  • Utilitzes el mòbil quan fas els deures?
M: Sí.
S: Sí.
  • Quan fas els deures escoltes música?
M: Sí, quan faig els deures sí, però per estudiar no.
S:Sí.

  • Tens el mòbil a prop quan dorms?
M: Sí.
S: No.
  • Vas pel carrer escoltant música amb cascs?
M: Sí.
S: Només a casa.
  • Et despertes amb el mòbil?
M: No, em desperta la meva mare.
S: No, em desperta el despertador.

Com a conclusió (tant d'aquesta entrevista com d'altres que no hem publicat), podem dir que els joves dediquen moltes hores al mòbil, ja sigui per fer relacions socials, entretenir-se o comunicar-se. El que podem veure com una cosa generalitzada és que els pares controlen els fills i els posen límits pel que fa al seu ús.

Lídia i Ainhoa, 3rD
Nerea, Míriam, Juan M. 3rB
Joan,Martin,Jordi,Vicente. 3rD




                                               
                                        En temps de pati ens llevam el "mono" de mòbil!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada