dimarts, 13 de febrer del 2018

Anam a TIRME

Avui, día 12 de febrer, 2nC i 2nD ens hem embarcat en una aventura per descobrir el lloc on van a parar els nostres residus, TIRME. Ens hi han acompanyat les professores Antònia Fontirroig i Pilar Robles.
TIRME és la central de reutilització més important de les Illes Balears i per aquest mateix motiu ocupa una gran extensió de terreny que està dividida en diferents parts, com l’estació de transferència o la planta de selecció d’envasos. La nostra sortida ha començat a l’institut, com era d’esperar, i hem agafat un autocar de dos pisos i hem partit amb destí TIRME. Quan hem arribat ens han rebut molt bé i abans de començar ens hem fet una foto com a record.
Tot seguit ens han mostrat la taula de residus i ens ha explicat com es reutilitza cada material, figuretes fetes amb fems i dues impressores 3D que, posteriorment, serien utilitzades per fer els clauers que al final se sortejarien. Després ens han posat un vídeo per conscienciar-nos de la importància del reciclatge. Llavors ens han deixat mitja hora per berenar i desgraciadament ens han comunicat que el tren estava en reparació i, per compensar-ho, ens posarien un altre vídeo, però aquesta vegada era una simulació de com seria el viatge amb tren. 
Més tard, ens hem dividit i una classe ha anat al dipòsit de residus i l’altra ha omplert una enquesta sobre la sortida i ha visitat el museu on hi havia joguines fetes amb fems. La part més divertida ha estat quan ens han donat un casc i un guardapits reflectant (semblàvem un grup de barrufets reflectants).
També ens han explicat, com a anècdota, que una vegada varen trobar una persona dins el dipòsit, al qual, després d’una pallissa, havien tirat al fems, però va tenir la sort que el camió anava ple i no el va esclafar.
Per desgràcia tot lo bo té un final i quan s’ha acabat l’hora dels regals l’autocar ja ens esperava fora preparat per refer el camí que unes hores abans havia recorregut ple de nins i nines amb energia; l’única diferència era que ja no tenien aquella energia i aquella il·lusió.

Miquel Díez, 2nC








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada