dimarts, 31 d’octubre del 2017

Parlam amb la coordinadora de Medi Ambient

Victòria i Rokaya: Què noms?
Pilar Robles.
V i R: Quin càrrec tens?
P: Cap de departament de Tecnologia i Coordinadora de Medi Ambient.
V i R: Quants membres formau la Comissió?
P: De moment nou membres , però estam oberts a més.
V i R: Quan vos reuniu?
P: Els dimarts i els dijous.
V i R: Quins objectius teniu de cara a aquest curs?
P: Conscienciar de la importància del reciclatge, que és imprescindible per a la millora del medi ambient.
V i R:  Els alumnes també participen? Com?
Els alumnes reciclen els divendres i també farem diferents activitats.
 Victòria i Rokaya, 3rB
 
Enguany també s'ha reciclat el suport dels "tamagochis" (que ja no fan servir els professors) i els reutilitzam per a guardar els mòbils

A veure si saps emplenar aquests mots encreuats responent les preguntes de més avall...


diumenge, 29 d’octubre del 2017

Meravellós viatge dels 1rs d'ESO a Astúries i Cantàbria

N'Andrea Martínez López, de 1r d'ESO D, ens conta amb detall aquest viatge inoblidable:

El passat 15 d’octubre, 24 nins i nines de primer d’ESO del Madina Mayurqa, acompanyats per dos professors, en Ferran Jover i n'Ana M.Abril (que tengueren molta paciència), vam anar de viatge a Astúries, gràcies a una subvenció que va aconseguir l’institut.

Quan vam arribar a l’aeroport era molt tard, però estàvem molt il·lusionats de començar aquesta aventura.Vam anar directament amb autobús cap a l’hotel, situat a Oviedo. Allà vàrem sopar una mica i les monitores van explicar-nos com organitzaríem aquella setmana d’activitats.

El dilluns ens vam aixecar de bon matí per anar a berenar i començar a relacionar-nos amb els nostres nous companys de Melilla. La primera activitat que realitzàrem va ser aprendre com es duu a terme la preparació de la llet a la Central Lechera Asturiana. Després, vam anar a fer una volta per la ciutat d'Oviedo, on vàrem veure la seva catedral i una estàtua d'Ana Ozores, que és un personatge de la novel·la La Regenta , de Leopoldo Alas “Clarín”. Més tard, vam anar al Museu de les Àncores, que estava situat devora la costa. I per últim, anàrem a Avilés, al Centro Niemeyer ,un gran centre cultural amb una arquitectura molt peculiar, projectat per l’arquitecte Óscar Niemeyer.

El dimarts vàrem anar al Jardí Botànic i vàrem fer una gimcana que consistia a trobar les diferents plantes que ens indicaven. Més endavant, vam anar a Gijón, on vàrem poder veure la casa de Jovellanos. Vam dinar a una sidreria i ens varen mostrar el procés de fabricació de la sidra. Només la varen poder tastar els professors, perquè duu un poc d’alcohol. A l’horabaixa, anàrem a un Museu de Dinosaures. Hi havia unes rèpliques d’esquelets de dinosaures al·lucinants!

Dimecres vam anar als llacs de Covadonga. Eren preciosos, però feia molt de fred! Estava ple de vaques pasturant devora els llacs. Després vàrem anar a la Virgen de Covadonga, que estava situada a l’interior d’una cova. Seguidament visitàrem el Capricho de Gaudí: una casa que va dissenyar Gaudí per a un indià molt ric anomenat Máximo Díaz. La darrera activitat d’aquell dia va ser visitar un parell de llocs, com el Palacio de Sobrellano i el cementeri de Comillas.

El dijous de matí, vàrem anar a visitar la rèplica de les coves d’Altamira. Als sostres es podien contemplar meravelloses pintures que representaven escenes de caça, distints animals... També vam realitzar un taller en el qual ens van ensenyar a treure substàncies naturals amb les quals pintar a partir de minerals, com feien al Paleolític.
Dinàrem d’entrepà a Santillana del Mar, que és el poble de les tres mentides: “no és santa, no és plana (llana) i no té mar”. Allà vàrem poder fer una volta i comprar petits records per portar a casa. Posteriorment, anàrem a les Dunes de Berria i ens varen mostrar varietats de plantes i ens conscienciàrem de la importància de conservar-les. Vam berenar anxoves a la Conserveras Emília, i ens mostraren com és la seva preparació. Per últim, anàrem a Santander a passejar.

Després de tantes aventures, va arribar el divendres, darrer dia amb activitats. Fins a l’horabaixa, vam estar al Parc de la Naturalesa de Cabàrceno. Observàrem infinitats d’animals, tant a peu com en un telefèric.
La darrera visita de tot el viatge va ser a la Península de la Magdalena, a Santander. Vàrem berenar i gaudir dels immensos jardins.
Abans d’anar a dormir, férem una petita festa de comiat amb els nostres nous amics de Melilla. Hi va haver rialles, abraçades i plors...

Dissabte vàrem anar en bus fins a Bilbao, ja que l’avió sortia d’allà. Quan arribàrem a Mallorca, tots els nostres familiars ens estaven esperant amb els braços ben oberts per a donar-nos la benvinguda.

ELS NOSTRES COMPANYS
Durant aquest viatge no vam estar sols, ja que altres alumnes d’un institut de Melilla ens van acompanyar en aquesta aventura. Tots junts vam aprendre a treballar en equip, perquè cada nit escrivíem petits resums del que havíem fet aquell dia, per a penjar-los a la pàgina web del centre. La darrera nit, vam estar molt tristos a l’hora d’acomiadar-nos, perquè durant aquella setmana ens vam fer molt amics.
AQUESTA AVENTURA SERÀ DIFÍCIL D’OBLIDAR, HEM APRÈS MOLTES COSES NOVES I HEM FET NOUS AMICS!




dissabte, 28 d’octubre del 2017


Aquí teniu l'entrevista a en Pedro Llabrés, l'encarregat de fer la bunyolada el passat dia 26 d'octubre per celebrar Les Verges al Madina. Després teniu la recepta per si vos voleu animar!   

Denisse: Com vares començar?
Pedro: Em varen venir a cercar per oferir-me aquesta feina i la vaig acceptar.

D: Quants d'anys dus dedicant-te a fer bunyols?
P: 25 anys

D: Quin altre ofici tens?
P: Abans de jubilar-me era policia.

D: T'agrada el teu treball?
P: M'encanta.

D: Aquesta afició de fer bunyols, ve de família?
P: No

D: A quins instituts has anat enguany a fer bunyols?
P: A Santa Mònica, Madre Alberta i La Puríssima

D: Com es fa un bon bunyol?
P: Amb patata, llet,ous, farina i llevadura

I ara vos direm com és el procés de fer bunyols de vent:

Ingredients:
250g. de farina
500g. de patata bullida i feta puré
2 ous amb el blanc pujat
20g. de llevat de pa, dissolt en una tasseta amb un poc d'aigua tèbia

Preparació:
Amb tots els ingredients heu de formar una pasta i deixar-la tovar com a mínim una hora en un lloc tebi. En ser tova, ja podeu fer els bunyols: agafau una petita porció de pasta i tirau-la dins d'una paella amb oli bullent, sempre de manera que la pasta quedi amb un forat al mig. Quan els bunyols siguin rossos, treis-los de l'oli i serviu-los (millor si són calents) ensucrats o acompanyats amb mel.

Denisse Prada, 3rC

Sabeu per què a Mallorca celebram el Dia de les Verges?

La llegenda explica que el bàrbar Àtila s'enamorà de la princesa britànica cristiana Úrsula, però aquesta no el va voler correspondre. Àtila s'ho agafà malament i la va fer matar, juntament amb altres onze mil verges que l'acompanyaven camí de peregrinatge cap a Roma. Des d’aquell moment va esdevenir la patrona de la virginitat i la puresa, tot i que segurament l’elevada xifra de verges es deu a un error de traducció.

Actualment, a Mallorca, la Revetla de les verges és una de les festes més antigues de l’illa. Se celebra la nit del 20 d’octubre, vigília de Santa Úrsula. Els fadrins solen anar a cantar, en grup, serenates a la porta de les seves enamorades. A més de cantar cançons populars (com el famós “Clavelitos”), també entonen, amb un clavell a la mà, temes d’un cert component eròtic i picaresc. A continuació, les al·lotes, afalagades, com a mostra d’agraïment, conviden els seus pretendents a entrar dins ca seva per menjar bunyols i beure moscatell.

Al Madina vam celebrar aquesta festa tan tradicional el passat dia 26 d'octubre. Vam poder assaborir els bunyols boníssims fets per en Pedro Llabrés i en Sebastià de Sencelles.Per un euro vam menjar bunyols i per cinquanta cèntims vam poder comprar un clavell. 

Denisse Prada 3rC





divendres, 27 d’octubre del 2017

Parlam amb els alumnes de PEMAR




Enguany s'aplica el programa de PEMAR també a segon d`ESO i per això hem entrevistat alguns alumnes que el cursen .
Abans de començar l'entrevista és important saber el significat d'aquesta paraula: Programa Educatiu de Millora de l`Aprenentatge i el Rendiment, que com indica el nom, el que pretén és ajudar alumnes a qui costen els estudis i així els professors els ajuden perquè al final millorin i puguin promocionar.
Per aquesta raó he entrevistat en Toni Muñoz i na kimberly Campos.

Com vos vareu sentir quan vos varen dir que repetíeu primer i que a segon hauríeu d'anar a PEMAR?

Toni : La veritat és que al principi em vaig sentir molt trist i quan em varen dir que havia de canviar de grup em va fer molta ràbia.

Kimberly: Jo també em vaig sentir molt malament ja que a primer d'ESO, quan vaig haver de repetir, ja havia fet amics i que després me posassin a PEMAR amb gent que gairebé no coneixia, no em va caure bé.

Creis que fer 2n d'ESO a PEMAR és un inconvenient o un avantatge ?

T: En part és un inconvenient perquè ens han separat dels nostres amics i tenim pocs professors, que veim molts de pics, i era més entretengut tenir-ne més.

K: Jo crec el mateix que diu en Toni, però també trob que és un avantatge perquè som més poquets i ens poden ajudar més.

Toni, tu que ens has dit que teniu pocs professors i moltes vegades, en ho pots explicar?

T: Clar, tenim un professor per Català, Castellà i Socials. Després tenim un altre per Mates i Física i Química i un altre per Plàstica i Tecnologia.

K: Després un d´Anglès i un altre per Educació física. La veritat, això de tenir només sis professors per nou assignatures no ens agrada molt.

Creis que a PEMAR milloraran les vostres notes?

T: La veritat és que no ho sé si anirà pitjor o millor.

K: En principi ens hauria d'anar millor, però no ho sé.


Carme Sánchez, 3rESO C

diumenge, 22 d’octubre del 2017

El passat 1 d'octubre es va celebrar el dia de les persones grans...


Avui en dia els joves no tenim tanta relació amb les persones grans com abans. Jo tinc la sort que la meva padrina em conta el que feia quan era petita.
Les històries que m'explicava poques vegades eren històries felices. Totes feien referència a les desgràcies de la guerra, ja que ells la van haver de viure.
El meu padrí, quan tenia devers 13 anys, com que hi havia dies que no menjava res, havia de ficar-se a les terres dels més rics per collir fruites dels arbres.
També va haver d'anar a treballar al camp amb només 9 anys per poder dur doblers a casa.  Normalment només li donaven 7 pessetes al dia.

La meva padrina no va rebre cap tipus d'educació, lamentablement, i per això és analfabeta, no sap ni llegir ni escriure. En comptes d'anar a escola havia de fer feina com a serventa a una casa rural. Havia de cuinar, netejar i fer moltes més coses, ben feixugues.

Tenim molta sort que els nostres padrins ens contin relats viscuts a la seva infantesa i joventut, perquè així valoram més el que tenim.

Elsa Capilla, 3rB

dimarts, 17 d’octubre del 2017

S'alimenten bé els al·lots i al·lotes del Madina?

El passat dilluns, dia 16 d'octubre, va ser el Dia Mundial de l'Alimentació, i vam decidir fer una investigació per veure quina dieta segueixen els alumnes de l'institut i quins aliments hi abunden més. En concret, vam entrevistar un alumne de cadascun dels nivells.
1r d'ESO. Vam parlar amb en Mazen i ens digué que tenia una dieta més o menys equilibrada. Menja més carn que altres aliments, com el peix, i molt poca fruita i verdura.
      2n d'ESO. En Pol Capilla diu: "Tenc una dieta bastant equilibrada, sobretot m'agrada    menjar carn, pasta i verdures."

        3r d'ESO. En Pau Mas ens digué: "Normalment menj dieta mediterrània, amb molta pasta i verdures."
Miquel Salvà: "M'agraden sobretot els productes mediterranis, com ha dit en Pau Mas".
Na Claudia Pérez ens diu que té una dieta molt saludable, ja que menja de tot: pasta, carn, bastant de peix però poca fruita.

         4t d'ESO. N'Albert Grimalt diu: "Normalment menj tot el que hi ha a casa, fruita, verdures, pasta però poc peix."
René Flores: "Tenc una dieta bastant equilibrada, però hauria de menjar més carn. Menj molt de peix i pasta".

       1r de Batxillerat. En Biel Sabater: "Menj de tot, no tenc cap aliment que no m'agradi i crec que és bo per a la meva salut."
Raúl Prada: "Com el meu company Biel, menj de tot, molt variat".

Hem vist, doncs, que els alumnes tenen una dieta més o menys sana, ja que mengen pasta, carn i peix, però trobam que els manca fruita i verdures...

Harpo Joan i Pere Albertí, 3rESOB

Pau
Mazen

Pol





Miqui

Claudia

Albert

René

Biel

Raúl

dilluns, 16 d’octubre del 2017

Els alumnes de 2n d'ESOC som saladors d'olives!

Els alumnes de segon d’ESO C de l’ IES Madina Mayurqa vam anar a la Llar d'Ancians acompanyats de les professores Conxa i Lena. En arribar-hi ens va rebre la coordinadora del centre i un avi anomenat Alberto, el qual més tard ens ensenyaria a salar olives (les que havíem collit feia una setmana de les oliveres del centre).
Encara que el procés de salar les olives és molt llarg vam disfrutar molt, tant tallant llimones com trencant les olives o esclafant els alls, però, sobretot, enbrutant-nos de cap a peus amb el suc que treien les olives quan les trencàvem, i de la mescla del vinagre amb les llimones, el julivert, els alls, el fonoll, etc.
Després d’una llarga jornada de salar olives, els treballadors de la Llar ens varen convidar a berenar i quan acabàrem de menjar, omplírem els pots (que havíem duit) amb les olives, que ja estaven ben saladetes.
Finalment, els alumnes tornàrem amb els nostres pots ben plens cap a l’institut i amb una molt bona experiència.
Alexandre Díez, 2n ESOC










diumenge, 15 d’octubre del 2017

Els experts en Astrologia d'enguany vos pronostiquen aquest curs...




Il·lustració de Jaume Salamanca, 3rESOC


ÀRIES
El destí té preparada una sorpresa per als Àries, però tu hauràs d'esforçar-te per aconseguir els teus objectius si desitges una recompensa. Confia en les persones que t'envolten, poden ajudar-te amb els problemes que puguis arribar a tenir, però evita els desconeguts, podries acabar emocionalment malament. Alerta amb els primers dies de la setmana, en què és probable que estiguis de mal humor i sense voler fereixis els teus éssers estimats, sobretot els teus companys de classe.

TAURE
Per als Taure no vénen massa bons moments, però es possible que ho puguis evitar si et dus bé amb els que no coneixes i potser que trobis aquella persona especial... Els estudis t'aniran malament, així que hauràs de fer més feina si no et vols estampar. Tal vegada trobaràs una gran quantitat de doblers, però procura gastar-los amb prudència o et podries ficar en problemes que no vols tenir.

BESSONS
Aquest trimestre hauràs d'anar alerta amb les notes, perquè véns despistat de l'estiu. Estudiaràs molt i només trauràs un cinc, però no et desanimis perquè els Bessons consideren els seus estudis com a prioritaris. Demana ajuda als teus pares perquè te costarà una mica l'aprenentatge.
En període d'exàmens els Bessons no van ni a festes ni "quedades". La tendència que tenen de memoritzar-ho tot els impedeix que puguin raonar les coses i llavors recorren a la lògica quan la memòria diu prou. Ànims que tot t'anirà rodat!

CRANC
Enguany comences un curs amb alguns companys nous i t'anirà malament, tot el que intentis fer bé

et sortirà al revés. En els exàmens tampoc tendràs molt d'èxit. No te preocupis, no tot serà dolent,

en el tema de fer amics seràs el o la millor i trobaràs un amic que et podrà ajudar en les matèries

que te van malament, però sobretot no t'oblidis dels amics que coneixes de fa molts d'anys, perquè

aquests són els millors i millor que no te fiïs de tots els teus nous amics, ja que no tots són el que

semblen i la enveja es pot disfressar de moltes coses.


LLEÓ
El teu dia és el diumenge. Enguany tendràs sort amb els exàmens i trauràs bones notes. Te duràs bé amb els teus companys i seràs més creatiu a l'hora de fer feina. Et relacionaràs i et divertiràs més amb la teva família. No et posis nerviós amb els deures perquè et pot provocar una úlcera d'estómac, pren-te la feina de l'institut amb calma i la setmana en què tenguis molts d'exàmens, primer fes una sessió de ioga i beu til·la.

VERGE
El teu dia és el dilluns. Aprofita aquest dia per consolidar la teva relació de parella. Alerta amb la família, ja que et pots separar d'un esser estimat. Ets observador, pacient i reflexiu. A l'institut t'aniran millor les ciències i les matemàtiques a l'hora de fer qualsevol treball. Et costarà fer amics, ja que a vegades ets una persona freda.

BALANÇA
Ets una persona molt tranquil·la, pacífica, una mica tímida i a qui no agrada ficar-se en problemes. En els estudis t'anirà bé, trauràs bones notes i no et costarà estudiar. En canvi, no vas massa bé en fer amics; però una vegada els hagis fet, seran molt bons amics. Amb la família no tendràs problemes, però a vegades discutiràs sense motiu. En l'amor et costarà al principi ja que ets tímid, però amb el temps, t'anirà tot bé. El teu dia és el divendres i el color, morat.

ESCORPÍ
La vida t' anirà molt bé, en l'amor seràs afortunat, però enguany t'hauràs d'esforçar per poder promocionar al curs següent. Una mica de patiment has de passar, nits estudiant i matins fent treballs, però a l'estiu la teva recompensa arribarà.
L'amor en el mes de juliol apareixerà. Amics nous faràs, molt amables i records inoblidables que sempre duràs en el teu cor.Com més gran et facis, més bona persona seràs, i a la vida ben acompanyat sempre estaràs.

SAGITARI

Ets una persona introvertida, no t'agrada sortir de ca teva amb els teus pares i no t'aixeques del teu llit si no és que tens fam.
Ets un gran fan de la lectura, el teu somni és tenir una biblioteca enorme. Prefereixes tenir pocs amics a tenir-ne molts. No t' interessa tenir parella però tens molt d'amors platònics. T'agraden els colors clars i, sense dubte, el teu dia de la setmana és el dimarts.

CAPRICORN
Si ets Capricorn, vol dir que ets una persona positiva i molt alegre. En el curs t'anirà molt bé si estudies i t'esforces, ja que estàs en un curs molt difícil, però res és impossible.
En l'amor seràs una persona molt afortunada i trobaràs algú especial i, en l'amistat, coneixeràs persones meravelloses.
No tendràs grans riqueses, però sí seràs un treballador molt positiu i no tiraràs mai la tovallola, cosa que farà que sempre tenguis la recompensa pel treball ben fet.
T'agrada molt la música i gaudeixes de les melodies molt mogudes, balles amb o sense el teus amics a totes les festes i no t'atures fins que te n'has d'anar. Els plans que no siguin quedar-te en el teu sofà mirant pel·lícules i sèries no t'atreuen. Enguany aniràs molt arreglat, mai vestiràs qualsevol cosa. T'interessaràs pel que passa al món, miraràs molt les notícies i voldràs estar al corrent de la moda. De cara a aquest curs t'agradaran molt els colors foscos i confiaràs molt en el teu amulet de la sort, no te l'oblidis el dia que tenguis exàmens!

AQUARI

Prepara't Aquari! Hauràs d'anar alerta amb les persones que t'envolten, no tot és el que pareix. S'

apropen problemes de tot tipus: d'estudi (ets molt tímid a l'hora de demanar els dubtes i això no

t'ajudarà gaire), d'amistat (els pròxims dies veuràs qui de veritat són els teus amics) i d'economia 

(ets molt malgastador amb els teus doblers, et convendria anar amb compte).

Però no passis pena, tot s'arreglarà favorablement de cara al proper trimestre.




PEIXOS
Els peixos tenen bon cor, però quan volen aconseguir alguna cosa ho fan sense importar-los el que diguin els demés. Aquest serà un bon any per a la teva salut.

És convenient que et centris en el que vols fer, ja que tens moltes idees dins el cap, i potser no donis a l'abast. Enguany t'anirà més o menys com els altres, però per culpa de canvis i distraccions, les teves notes no seran les mateixes.

El 2017-18 serà positiu, tant pel que fa a les amistats com a l'amor. Les amistats que tens de fa 

temps, aquelles que no saps si deixar o no, que ja les tens un poc cansades, deixaran de funcionar i  

potser millor plantejar-te l'hora de passar pàgina. Potser la teva o el teu millor amic de pràcticament 

tota la vida ja deixi de ser-ho per qüestions que vos han afectat; i per aquest motiu t'adonaràs que

no tot és per sempre, i començaràs a fer-te molt més amb les persones que de veres et fan feliç. 

Ets una persona molt amigable i caus bé a tothom, però enguany concentra't en el tema de 

l'amistat, serà molt important. Aquella amiga o amic que mai hauries pensat que volia ser el teu o la

teva millor amiga, ho serà. I és molt important que tractis bé la teva parella i els teus amics; els has 

de cuidar. En l'amor t'anirà regular, ja que la persona que t'agrada s'està oblidant de tu i si no fas res

per parlar amb ell o ella, no tendràs cap oportunitat.

I pel que fa als doblers, convé que enguany compris loteria!















dimecres, 4 d’octubre del 2017

Parlam amb dues alumnes de 1r d'ESO

Avui hem parlat amb na Marta Fornari i n'Andrea Duran, dues alumnes de 1r d'ESO. Volíem saber les seves primeres impressions pel que fa a l'instittut. Parlam primer amb na Marta:

Trobes difícil 1r d'ESO? Per què?
No, és una experiència que m'ha canviat la vida.
Has aconseguit adaptar-te al nou grup?
Trobes que hi ha diferència entre el professorat de Primària i Secundària?
No, és semblant.
T'agrada el funcionament del centre?
Quina és l'assignatura que més t'agrada? Per què?
Castellà, perquè és la que més bé em va.
Quina és l'assignatura que menys t'agrada? Per què?
Geologia. Perquè és molt fàcil.
Practiques alguna activitat extraescolar?
Sí, patinatge.

I n'Andrea ens comenta també les seves vivències com a nouvinguda:

De quina escola véns?
Del CEIP Establiments.
Quina primera diferència vares veure entre l'escola i l'institut?
La primera diferència va ser la quantitat d'alumnes i professors que hi ha aquí; hi ha molta més gent!
També el temps d'esplai és més curt. Abans jugava, ara només estic asseguda i xerr.
Com et senties el primer dia de curs?
Molt nerviosa, però volia començar.
Què trobes de passar de ser la més gran a la més petita?
Un poc de por, el primer dia em vaig espantar.
Trobes alguna diferència des del punt de vista acadèmic?
Sí, és un poc més difícil, però de deures no en posen molts.
Hi ha una bona relació d'amistat a la teva classe?
Sí, molt bona.
Què trobes dels professors?
N'hi ha de tot tipus, divertits, no tan divertits...
Quina proposta faries al centre?
Millorar els passadissos, són molt estrets!
Quines són les teves assignatures preferides?
Matemàtiques i Història.
Quines assignatures t'agraden menys?
Biologia i Llengua Castellana.
Com anaves a escola? Com hi vas ara?
Abans hi anava amb cotxe, ara hi vaig amb el bus escolar.

Andrea Duran

Marta Fornari

Aina, Lucía i Paula 3rB 

dimarts, 3 d’octubre del 2017

Recollida d'olives a l'institut!

Avui entrevistam na Conxa, una de les professores que ajuda a la tasca de recollida d'olives al pati de l'institut, on hi tenim dues oliveres.
    Podries explicar-nos un poc el procés?
    Començam posant les senalles, les escales, molta il·lusió i energia .
Creus que les pluges poden causar algun problema a les olives ?
No, no ho crec, en teoria si hi ha pluges fortes podrien afectar les olives, però fins ara
plou poc.
Què se fa amb les olives petites?
En principi les volem salar i en el mes de desembre faran oli a Sóller.
Creus que és important que els nins coneguin aquestes tasques tradicionals de la pagesia de Mallorca i ajudin a la recollida?
És clar que si! A la recollida treballem la cohesió del grup, podem fomentar la cohesió
del grup sobretot al principi de curs, per tal de fusionar les dues coses. Aquesta activitat
és la primera passa del projecte. Més endavant tenim prevista una sortida a una tafona de Sóller per veure com se fa oli.

A continuació li vam fer una pregunta als alumnes:

Com ha anat aquesta experiència ?
Valoram molt positivament l´experiència i la reflexió posterior que s'ha fet a classe sobre l'esforç i la duresa dels recol·lectors d'olives.







Rokaya i Victoria, 3rESO B