dijous, 28 de novembre del 2019


Milers de joves es manifesten a Palma contra el canvi climàtic
Al voltant de 4.500 persones es van manifestar contra el canvi climàtic

Greta Thunberg va incitar la gent que
 fessin manifestacions contra el canvi climàtic.

La setmana mundial pel clima va començar el 20 de setembre, i el 27 de setembre molts d’alumnes varen faltar a classe amb motiu de la vaga.

La concentració es va iniciar a la Plaça del Tub de Palma a les a les dotze i varen passar per la Rambla, la Plaça del mercat, el Passeig del Born, la Plaça de la Reina i va finalitzar a la Plaça del Born.

Els principals motius de la vaga van ser els efectes perjudicials que provoca el canvi climàtic al nostre planeta. També es va popularitzar un estil de vida anomenat Zero waste que es dedica a evitar el consum de plàstic i així ajudar al medi ambient i evitar la contaminació que produeixen aquests residus.

Greta Thunberg va ser una de les persones que va ajudar a conscienciar sobre el canvi climàtic per fer que aquest tema sigui més conegut i així aconseguir que més gent actuï i reivindiqui, com en la manifestació de divendres.

És important prendre accions perquè l'economia mundial exigeix la màxima producció a través de la explotació il·limitada de recursos: avui en dia sabem que aquest sistema econòmic no és sostenible. Això vol dir que no pot prolongar-se indefinidament i que si seguim pel mateix camí el sistema col·lapsarà. Si seguim danyant i sobreexplotant la naturalesa, no podrà seguint renovant-se per proporcionar-nos matèries primeres, ni l’aire net o aigua potable…

Per això aquesta manifestació va ser molt important, per conscienciar la gent de l’impacte ambiental i trobar una manera de solucionar-lo abans que la situació empitjori. També estaria bé que tots ajudéssim el medi ambient fent coses com: caminar, emprar més sovint la bicicleta i el transport públic per reduir les emissions de carboni; també a ca teva podries intentar utilitzar l’energia el mínim possible, com per exemple, posar la roba humida al sol en lloc de utilitzar l'assecadora. També tractar de consumir menys carn perquè porta un nombre major d’emissions de gasos d’efecte hivernacle i el més important, conscienciar a les altres persones perquè actuïn de la manera menys perjudicial possible.

Silvia, Luna, Almudaina, 3r ESO B

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada