dijous, 11 d’octubre del 2018

La meva experiència als EEUU


Avui farem una entrevista al nou alumne de 3r ESO, Marcos Sánchez, que va viure dos anys als Estats Units, a la ciutat de Salt Lake City (estat d’Utah).
  1. Com vas dur el canvi de llengua?     
    Va ser complicat les primeres setmanes perquè era una escola molt gran i era difícil ubicar-s’hi. Els professors feien tot el possible per ajudar-me a fer els deures i les feines. No tenia amics, ja que era una escola nova, però en vaig fer ràpidament.
    2. Quines són les diferències més notables en el dia a dia ?
    A  l’escola no teníem tants de deures, però fèiem molta feina a classe. Escrivia moltes redaccions, llegíem molts de  llibres I fèiem molts de comentaris de text. Hi havia altres classes que aquí no existeixen, com teatre, fusteria, banda, classes de cuina…
   3. Com era el clima? Com vas dur l'adaptació al canvi de la temperatura?
    Utah és un desert, és a dir, que a l’estiu fa molta calor i a l’hivern fa molt de fred i neva molt. Les temperatures baixen molt a l’hivern i a la nit podia arribar a fer -10º. A l’estiu feia molta calor, i com que estava al mig del país, no hi havia platges per banyar-te. El millor que podies fer era anar a la piscina. Va ser difícil adaptar-me a le temperatures de l’hivern, i a l’estiu no ho passava tan malament perquè feia una temperatura com aquí.
   4. Hem sentit a parlar, sobretot ho hem vist a pel·lícules, que es prenen molt seriosament l’esport. És cert?
    L’esport per ells era molt important. Jugàvem a molts d’esports. L'esport més popular és el futbol americà. També practiquen el futbol, el tennis, el bàsquet, la natació, el waterpolo, el vòlei...Juguen molt i volen arribar a jugar professionalment.
   5. Com era el teu dia a dia?
    Cada dia entrava a l'escola a les 7:30. Després de deixar les coses a l’armariet , anava a la biblioteca a veure els meus amics. A les 8:00 començaven les classes. Tenia tres hores de classe, després un pati de 30 minuts, una altra classe, dinava i acabava amb tres classes més. En total feia set classes. Tenia cinc minuts entre classe i classe per anar a l’armariet i agafar les coses per a la següent sessió. Acabava a les 14:15. Després de l’escola anava a la biblioteca a fer els deures i a les 16:00 anava a natació. Acabava natació a les 18:00 i després me n’anava a casa i mirava Netflix.

Cesc Oliver, 3rA


1 comentari: