dissabte, 2 de desembre del 2017

Trigonometria a La Seu!

Ahir, dia 28 de novembre, els alumnes de primer de batxillerat científic vàrem fer una sortida a la Seu amb els professors Toni Mas i Bàrbara Rotger. L'objectiu era gaudir de la nostra catedral combinat amb la pràctica de les matemàtiques, especialment la trigonometria, que els alumnes hem après durant el primer trimestre. Gràcies a aquesta pràctica hem pogut aplicar els nostres coneixements a la vida real i veure que la trigonometria té més usos dels que ens pensam.

A continuació vos explicaré alguns exemples de la seva utilitat. Hem pogut calcular l'altura de les torres de la façana principal de la Seu amb un mètode del matemàtic Liu Hui, que ens ha ensenyat que amb uns pals, unes cordes, un metre i poc més, es poden mesurar grans distàncies amb molta precisió. Una altra activitat que hem experimentat és confirmar que la Seu és una de les catedrals més esveltes del món, i amb un metre i un clinòmetre (aparell per mesurar els angles) hem aconseguit mesurar l'altura d'un dels pilars de l'interior de la catedral i comparar-lo amb la seva amplada. Finalment, hem calculat el radi de la rosassa, coneguda com l'Oculus Maior; mesurant angles i la seva distància i fent un parell de càlculs trigonomètrics ho hem aconseguit.

Ha estat una experiència molt positiva, ja que a part de fer pràctica de les matemàtiques, les hem relacionades amb el nostre entorn i amb un dels edificis més emblemàtics de la nostra illa. Hem après molt d'aquesta experiencia i la recomanam!

Marina Moyà, 1rbat.A

                                             


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada