dilluns, 18 de desembre del 2017

Ens hem electrificat!




         El passat dia 5 de desembre els alumnes de 3B vàrem fer una sortida amb els professors Llorenç Melis (Tecnologia) i Renè Merou (Informàtica), al CaixaForum de Palma, per assistir a dos tallers, un d'electricitat i l'altre de so.
En Xavier va ser el monitor que ens ensenyà els tallers, amb ell vàrem fer tot tipus d'experiments.

Primer vàrem fer el taller d'electricitat. En aquest taller vam dur a terme una sèrie d'experiments participatius, vistosos i divertits. Vam descobrir que l'electricitat és un fet natural, que està present en molts dels objectes que ens envolten.
Vam observar com es comporten els objectes carregats elèctricament, en quins materials es pot moure la càrrega elèctrica i quins efectes té. També vam comprovar els perills de l'electricitat.

En segon lloc vàrem fer el taller de so. En aquest taller ens vàrem acostar de manera vivencial i a través d'experiments al concepte de so i aprenguérem quines són les seves característiques.
Utilitzàrem instruments musicals, aparells de mesura i tècniques informàtiques per comprendre què és el so, com viatja i les seves característiques.
Vam fer uns quants experiments que serviren per introduir els conceptes de longitud d'ona, ultrasons, volum, timbre, ressonància, etc.     
Ens ho vam passar molt bé!
David Casas, 3rB
(Vídeo cedit per Pere Albertí i Andrea Contestí, 3rB)    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada