dimarts, 25 d’octubre del 2016

Halloween

Actualment, a més de la tradició tan nostra de regalar rosaris s'ha estès molt entre els joves la festa de Halloween. El mot Halloween fa referència a la festivitat tradicional heretada de les celebracions d'origen celta.
Significat de la tradició
Fa molts segles, a Bretanya, Escòcia i Irlanda el dia 31 d'octubre se celebrava la festivitat de "Samhain", que coincidia amb el darrer dia de l'any segons els antics calendaris celtes i anglosaxons. Samhain era el déu dels morts. Algunes fonts indiquen que la paraula gaèlica Samhain literalment vol dir "final de l'estiu". El dia que celebraven Samhain era, per tant, el dia de cap d'any. En aquella època, s'encenien grans fogueres sobre les muntanyes per foragitar els esperits malignes. També es creia que les ànimes dels morts visitaven les seves antigues cases per intentar trobar un cos on habitar, i anaven acompanyades de bruixes i esperits. Per això no s'encenia cap llum a les cases, i la gent es vestia de bruixes o dimonis per tal que cap ànima volgués habitar el seu cos.
En aquell moment, el 31 d'octubre es convertí en All Hallows Eve (anglès antic per All Saints Eve, és a dir: "vigília del Dia de Tots Sants", ja que hallow és un mot que en anglès antic significa "sant" o "sagrat" i que prové, juntament amb la paraula moderna holy, del mot germànic khailag ), d'on va sortir la paraula Halloween.
Moltes de les tradicions de Halloween es varen convertir en jocs infantils que els immigrants irlandesos portaren als Estats Units en el segle XIX. A partir d'aquí, la tradició, per la colonització cultural dels Estats Units d'Amèrica, es va començar a estendre per la resta del món, i fins i tot ha arribat a absorbir els costums que portava associats el Dia de Tots Sants, passant alguna de les seves tradicions a la vigília.
Marc, Lluís, Marina D.G i Marina D.V, 3rB

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada