El passat dijous 14 de febrer el grup de tercer d’ESO C vàrem poder gaudir d’una excursió molt interessant. Vàrem tenir l’oportunitat de visitar l’Aula de la Mar i fer un taller sobre la posidònia de la nostra illa.
Els alumnes de tercer, acompanyats per la professora de Biologia i el nostre tutor, vàrem arribar a l’aula, situada al Portixol. Allà vàrem ser rebuts per una dona que ens va mostrar les instal·lacions i tot el que tenien exposat a les vitrines referent a l’ecosistema marí. Més tard, ens va fer una explicació sobre la Mediterrània i de com va ser la transformació de la nostra mar fins el dia d’avui, de quines són les rutes dels vaixells, tant mercaders com peixaters o esportius… També ens va mostrar una representació gràfica de com es van formar les nostres illes i com van deixar de formar part de les serralades bètiques i es convertiren en les Illes Balears gràcies al canvi del nivell de la mar.
Després d’haver après tantes coses noves, ens van dur a la platja. Ens varen fer recollir tot allò que trobàssim per la vorera de la mar procedent de l’ecosistema marí. També havíem de fixar-nos en tot allò que procedia de la mar però que no fos orgànic, tot allò que les persones feim arribar a la mar. Amb tot el que recollírem ens va fer una explicació sobre l’origen de cada planta, animal o alga.
En acabar aquesta activitat, vam tornar anar a l’aula on hi havia els microscopis. Ens van ensenyar com manejar-los i vàrem poder observar detalladament diverses mostres d’arena o de plantes i éssers procedents de la mar.
I així vam acabar la nostra visita, un dels tallers més interessants que he fet mai. Personalment, vaig passar molt de gust de conèixer una mica més la mar Mediterrània i de saber què és el que no hem de fer per destrossar el seu ecosistema i cuidar la nostra illa.
Caterina Llabrés
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada