El passat 15 de desembre els alumnes de 2n d'ESOC i alguns més dels grups de 3rA i 4tD, acompanyats pels professors Mateu, Lena, Pilar i Raquel, visitaren la Llar d'ancians per aprendre a fer coques de torró a partir de l'experiència dels residents. El senyor Bonnín, un vellet molt amable, va voler deixar constància per escrit dels ingredients que van fer servir per elaborar-les. Aquí ho teniu, transcrit literalment del seu puny, i amb un ensenyament moral que ens serveix per a la vida quotidiana...
Cocas de turrón mallorquinas
3 libras de almendras crudas molidas
28 onzas de azúcar blanquilla
1/2 patata cocida
Limón y naranja rallada
Canela al gusto recién molida
"Confitura de naranja, limón o
albaricoque para embarnizar las cocas y así no se secan tanto, como
si las mojas con zumos de cítrico al confeccionar la mezcla, la
patata las mantiene húmedas, sobre todo si las elaboras para
consumirlas meses después.
Esta receta es herencia de mis
antepasados, pudiendo asegurar que tiene unos 200 años y que la
conozco desde mi niñez, cuando las elaborábamos con mi abuela y mis
primos por estas fiestas navideñas. MORALEJA: Lo que bien se
aprendre nunca se olvida".
Fotos cedides per na Lena Serra
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada