dissabte, 26 de maig del 2018

Visitam el Centre Balear Europeu



El passat dia 24 de maig els alumnes de 1r de batxillerat C van anar al Centre Balear Europeu, que és un consorci de dret públic que té com a missió documentar, assessorar, formar i informar la societat de les Illes Balears sobre qüestions relacionades amb la Unió Europea i les seves institucions. Hem parlat amb dos alumnes que hi van assistir, n'Eva i en Bernat.

Primer, però, ens vam documentar sobre quins serveis ofereix aquest centre, i són:


      
  • L’organització de seminaris de formació de caire europeu, d’accions formatives per a pimes, de sessions informatives per a escolars.
  • La difusió d’informació sobre la Unió Europea i les seves institucions i el seguiment de les polítiques comunitàries a través de l’oficina a Brussel·les.
  • La creació de nous butlletins d’informació europea.
  • L’organització d’actes commemoratius del Dia d’Europa, l’Any Europeu en curs, etc.
  • La convocatòria de les CBEuropa.
  • La promoció i la gestió dels expedients de l'ajudes d'Incentius Regionals.
  • L'assessorament sobre convocatòries de projectes europeus.


Els alumnes de batxillerat hi van anar per complementar el tema de la Unió Europea que van estudiar a l'assignatura d'Economia i, per acabar d'assimilar els conceptes, hi van anar a escoltar una conferència, acompanyats per les professores Micaela i Carmen.

Ens expliquen que varen aprendre coses noves, però la majoria ja les sabien de classe, tot i que aquesta xerrada els ajudarà a tenir cultura general a la vida. En tot cas, ens conten que hi va haver alumnes a qui els va interessar més i a altres no tant i es van avorrir, tot depèn de si t'agrada el tema o no.

Marta i Jordi, 3rC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada