dimarts, 14 de febrer del 2017

Na Maria Frontera ens explica la seva experiència com a eurodiputada.

Irrepetible i inoblidable

El passat 2 de febrer, vint-i-quatre alumnes del Madina Mayurqa, un senzill institut de Palma, érem al Parlament Europeu, a Estrasburg, representant unes 46 milions de persones.
Tot va començar fa un any quan uns quants alumnes començàrem un projecte per tal de presentar-nos a un concurs anomenat "Euroescola". Al principi el nostre objectiu era només fer feina i ens centràrem en això, però cap de nosaltres pensava que tendria un desenllaç com el que va tenir.
Costa de creure que d'un dia per l'altre vint-i-quatre estudiants amb molta il·lusió ens convertíssim en eurodiputats...

Com et sentiries si de sobte fossis un eurodiputat al Parlament Europeu? Doncs bé, la resposta és fàcil: no hi ha paraules per descriure una experiència com aquesta; és una sensació tan aclaparadora i gratificant alhora, que costa imaginar-se-la. Com et sentiries si només poguessis parlar en anglès?Si haguessis de parlar davant 500 persones? Si haguessis de debatre sobre temes com la immigració, el futur d'Europa, les energies renovables o els avanços de la ciència?

Quan ens anunciaren que havíem estat premiats i que gràcies a això passaríem una jornada com a eurodiputats, vaig començar a pensar i a imaginar-me com seria, a fer-me idees i il·lusions amb grans expectatives sobre aquest dia tan especial. Cada dia que passava, l'expectació, i els nervis, augmentaven fins que, finalment, va arribar el dia. En aquell moment em vaig adonar que la realitat superava amb escreix les expectatives... No podré oblidar mai la sensació que t'envaïa en pensar que allò era veritat, que no era un somni. Allò era massa, simplement massa.

No va ser fins un o dos dies després que vaig ser conscient del que havia ocorregut, de la sort que havia tengut d'haver viscut aquesta experiència, que malauradament no podrà viure tothom. Així que vull donar les gràcies a totes les persones que han fet possible que nosaltres sí que haguem pogut gaudir d'aquestes vivències...

M.F





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada